open klooster

  een nieuwe vorm
     voor een oud verlangen

afb
 


 
 

 

 
Organisatoren

Organisatie is in handen van Annette Bak en Jan Oegema.

Annette Bak (1967) is senior purser en yoga docente. Dat laatste is ze in de traditie van Kripalu, dat letterlijk compassie betekent. De Kripalu Yoga Traditie moedigt elke beoefenaar aan met compassie naar zichzelf en de wereld te kijken en vanuit die houding de asanas uit te voeren. Nadruk ligt niet op atletische perfectie maar op vriendelijke aandacht voor de signalen vanuit het eigen lichaam. Tijdens de open klooster verzorgt Annette regelmatig yoga oefeningen, soms aan het begin van de ochtend (voorafgaand aan de lauden), soms als facultatieve les. Zie voor meer achtergronden www.annettebak.nl

Jan Oegema (1963) is uitgever, publicist en initiatiefnemer van het open klooster. Hij schrijft over religie en literatuur en rondde in de zomer van 2011 een nieuw boek af: De stille stem. Niet-weten als levenshouding (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046810149). Hij is vertrouwd met de mystieke tradities in het christendom en is een regelmatig bezoeker van de sesshins van Ton Lathouwers. Het open klooster is voor hem een experiment met openheid als levenshouding.
Zijn ideaal is een floating zendo, elke keer ergens anders, en elke keer weer ietsje anders van opzet. Een nadere kennismaking op deze site is wat hij schrijft onder het kopje ‘Over openheid’.

 
Annette Bak   Jan Oegema
 
 
   
   
  s

 
RitzDzign